Gezond afvallen is de beste manier

Gezond afvallen is de beste manier. Veel mensen hebben tegenwoordig overgewicht of erger: obesitas. Hier zijn grote gezondheidsrisico’s aan verbonden, zoals een grotere kans op

  1. hartziekte
  2. beroerte
  3. diabetes
  4. kanker
  5. artritis
  6. hypertensie

Afvallen helpt bij het voorkomen en beheersen van deze ziekten.

Gezond afvallen is het beste, overgewicht heeft grote gezondheidsrisico's

Gezond afvallen is de beste manier

De snelle methoden voor gewichtsverlies die zich tegenwoordig als een lopend vuurtje hebben verspreid, bieden geen blijvende resultaten. Vaker wel dan niet, werken dieetmethodes met dieetdranken, voedingsmiddelen en supplementen of pillen niet. Als ze dat doen, zijn de resultaten slechts tijdelijk.

Het is beter om te vertrouwen op een gezonde manier voor gewichtsverlies die levenslange resultaten zal opleveren. Je moet realistische doelen stellen en niet verwachten dat je in korte tijd veel kilo’s verliest.

Hier zijn enkele tips om op een gezonde manier die ongewenste kilo’s kwijt te raken. Gezond afvallen is de beste manier.

1. Honger jezelf niet uit.

De sleutel tot een gezondere manier om af te vallen is: geen dieet volgen.

Je lijkt misschien gelukkig en hebt het gevoel dat je die ongewenste bultjes op je buik en dijen verliest door maaltijden over te slaan. Maar bedenk dat je dit niet lang vol kunt houden. Je lichaam kan het niet aan dat er onvoldoende voedsel is om de energie die je elke dag verbruikt van brandstof te voorzien.

Als je eraan gewend raakt één of twee maaltijden per dag over te slaan, worden je opgeslagen calorieën opgebruikt in plaats van de energie die je maaltijden hadden moeten leveren. Dus als je slechts één grote boterham per dag eet, komt deze rechtstreeks op je probleemgebied terecht (d.w.z. billen en heupen).

2. Begin je dag goed.

Moeders zeggen altijd dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Eet ’s ochtends een gezonde maaltijd om je metabolisme een vliegende start te geven.

Je voedselinname kort nadat je wakker wordt, wordt gebruikt om de hele dag vet te verbranden.

3. Eet regelmatig kleine, gezonde maaltijden.

Vijf kleine hapjes per dag is beter dan drie stevige maaltijden. Door vaker en in kleine porties te eten, kan overeten worden voorkomen. Dit zal ook je metabolisme verhogen en ervoor zorgen dat calorieën sneller verbranden.

4. Bepaal hoeveel je wilt afvallen.

Houd je doelen realistisch. Het is niet gezond en niet realistisch om in 2 weken 40 pond af te vallen. Denk eraan dat je insteek moet zijn een eetpatroon te ontwikkelen die je de rest van je leven gezond houdt.

Als je eenmaal een plan of programma voor gewichtsverlies heeft gekozen, houd je er dan aan en zorg je ervoor dat je je eigen dieetregels volgt.

5. Drink veel water.

Je lichaam heeft voldoende water nodig om vet te verbranden en je cellen gehydrateerd en gezond te houden.

6. Vermijd teveel suiker.

Plan je maaltijden rond veel fruit en groenten, wat brood, rijst of pasta voor die carbo-fix die je nodig hebt, plus mager vlees en eiwitrijk voedsel. Snoep, frisdrank en gebak zouden slechts af en toe een traktatie moeten zijn.

7. Let op je vetinname.

Vet is niet de oorzaak van overgewicht. Dit heb je nodig om je gewicht op het juiste niveau te houden. Er bestaat zoiets als gezonde vetten. Olijfolie, pinda’s en koolzaadolie hebben ze. Tonijn, zalm en makreel bevatten omega-3-vetten wat goed is voor het hart.

8. Beweging.

Laat je auto staan als je maar een paar blokken van huis moet gaan. Neem de trap in plaats van de lift, jog, fiets of skate. Gebruik deze activiteiten en andere huishoudelijke taken als je geen zin of geld hebt om naar de sportschool te gaan. Zorg ervoor dat je dit regelmatig doet en je zult niet eens merken dat je al de nodige kilo’s kwijt raakt dankzij deze alledaagse bezigheden.

Het maakt niet uit hoeveel gewicht je plant of moet afvallen. Wat belangrijk is, is dat je realistische doelen voor jezelf stelt.

Neem de tijd. Als je al 5 of 6 pond bent afgevallen, gun jezelf dan een pauze en probeer dan de volgende 5 pond af te vallen. Eet gezond, drink veel water, slaap voldoende en beweeg. Dit geeft je een grotere kans om af te vallen en je gezondheid te verbeteren. Dat is wat zou moeten resulteren in een nieuwe, gezondere jij.

FAQ en ervaringen over keto dieet

Vragen over keto dieet of low carb dieet? Kijk bij FAQ en ervaringen over keto dieet of stel de vraag via “Reactie plaatsen” onder aan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *