Lekker en gezond, de dieetgedachte

Als het op diëten aankomt, stellen veel te veel mensen zichzelf al in op een mislukking voordat ze zelfs maar aan het dieetproces beginnen. Onbewust plannen mensen hun eigen falen. Hun dieetgedachte is niet in orde. Waar lekker en gezond, de dieetgedachte zou moeten zijn, vind je eerder een gedachte over jezelf alles wat je lekker vindt, ontzeggen

Ik heb geen idee waarom we dit onszelf aandoen, maar het is iets dat ik overal bij lijners zie. Je gaat je nog één keer helemaal te buiten aan je favoriete voedsel, omdat je besloten hebt dat het volledig buiten je dieet moet gaan vallen. Want alleen zo raak je die vervelende ongewenste kilo’s kwijt.

Maar dit is een zeer onverstandige gedachte. Het is ook geen oplossing, want na je dieetperiode wil je maar één ding: dat wat je jezelf zo lang zo streng hebt ontzegd. Terwijl de oplossing zo ontzettend simpel is: matig je! Alleen is dat een concept dat velen van ons niet graag omarmen.

Lekker en gezond, de dieetgedachte

Je moet je manier van denken over voedsel en je persoonlijke genot van voedsel veranderen, wil welk dieet dan ook dat je omarmt succesvol zijn. Voedsel is niet de vijand. En dat is iets dat niet genoeg mensen echt begrijpen. Zelfs het ‘smakelijke’ voedsel is niet de vijand. De vijand is je persoonlijke onvermogen om het voedsel dat je eet goed te verdelen. Het probleem is dat de overgrote meerderheid van ons veel vaker het verkeerde voedsel eet dan het juiste. Dit is waar de problemen liggen.

Ons lichaam heeft de voedingsstoffen nodig die we missen door niet elke dag de vijf porties groenten en drie porties fruit te eten die we zouden moeten consumeren. Ons lichaam weet dat er iets ontbreekt en we voelen ons hongerig of hebben ‘zin in iets’. Als we elke dag de juiste balans van fruit en groenten zouden consumeren, zouden we merken dat we veel minder snel honger zouden hebben en zouden verlangen naar voedsel dat niet zo gezond is. Dit betekent dat we veel meer geneigd zouden zijn om er met mate van te genieten, zoals we ervan zouden moeten genieten.

Lekker en gezond, portiecontrole

Portiecontrole is een ander probleem dat we hebben. We leven in een samenleving van “meer is beter”. Je kunt op veel plaatsen kiezen uit “gewoon”, “groot” en “extra groot” als het om porties gaat. Wil je wat minder of kleiner dan zit je snel aan een “kinderformaat” vast en dat vinden de meesten van ons toch niet prettig, we zijn uiteindelijk geen kinderen. Toch doe je er verstandig aan te leren “nee” te zeggen tegen deze dingen en situaties vermijden waarin je in de verleiding komt om deel te nemen aan deze grotere bestellingen.

Het doel is een gezondere jij

Om echt succesvol te zijn bij het volgen van een dieet, moet je het proces omarmen dat als doel heeft het opbouwen van een gezondere jij. Dit leidt tot een blijvend resultaat en is effectiever jezelf iets ontzeggen waar je ontzettend van houdt. Beschouw je plan voor gewichtsverlies niet als iets negatiefs, maar eerder als een positieve kracht in je leven om veranderingen ten goede aan te brengen. Als je negatieve gedachten hebt, richt ze dan niet op je dieet. Als je het gevoel hebt dat je jezelf teveel ontzegt, herinner jezelf er dan aan dat je je lichaam beschadigt door dat overtollige gewicht te dragen. Herinner jezelf eraan dat je je garderobe gaat ontdoen van al die kleding die is ontworpen om de uitstulpingen te verbergen. Herinner jezelf eraan dat je je lichaam terugbrengt in een gezonde staat, omdat je lichaam nog jarenlang mee moet gaan.

Lekker en gezond, ook gewoon genieten

Raak niet zo verstrikt in het dieetproces dat je vergeet te genieten van het lekkers dat het leven te bieden heeft. Naar je gewicht kijken en je calorieën tellen, betekent niet dat je nooit je vastgestelde hoeveelheid kunt overschrijden. Het doel is echter om balans te vinden. Lekker en gezond, de dieetgedachte die je je eigen zou moeten maken, laat je ook genieten van voedsel. Als je leert je voedsel correct te verdelen, met mate te genieten en plezierige calorie verbrandende activiteiten in je dagelijkse routine op te nemen, zul je versteld staan ​​van de resultaten.

Als je kunt leren om die kleine traktaties waar je zou van houdt met mate in je routine op te nemen en ook die extra calorieën te verbranden, dan zul je een veel gelukkiger en succesvoller ‘dieet’ volgen dan dat je ooit eerder in het verleden hebt gedaan.

FAQ en ervaringen over keto dieet

Vragen over keto dieet of low carb dieet? Kijk bij FAQ en ervaringen over keto dieet of stel de vraag via “Reactie plaatsen” onder aan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *